Fordi vi kan…

Fremstilling af en is-fiskestang.

IMG_0497

 

Jeg havde en gammel Berkley-stang liggende, som var knækket. Den skulle nu gør “comeback” som Isfiskestang. Jeg startede med at save det knækkede stykke fra, så jeg nu havde et topstykke og et bundstykke med håndtag.

 

 

Jeg havde tænkt mig at lime topstykket fast nede i bundstykket. De skulle limes sammen med 2-komponent Epoxy, der er super stærkt og beregnet til at lime i fibre. Herefter skulle der så monteres øjer og lakeres.

IMG_0503

Her er stykkerne sat sammen og klar til at blive limet.Jeg blandede en god klat lim, som jeg smurte i tykt lag på topstykke, samt smurte lim på indersiden af bundstykket med en lang pind. Da begge stykker var smurt ind, blev topstykket forsigtigt monteret nede i bundstykket. Hvis man ville kunne man med samme procedure, stikke topstykket nedefra, og op igennem bundstykket. Men mit bundstykke på denne stang var støbt og ikke sådan at fjerne.

IMG_0504

 

Nu skulle topstykket centreres i bundstykket, så det ikke blev limet fast til den “ene side”. Dette gjorde jeg ved at (inden limning) montere noget tape, der lige passede ind i bundstykket. På den måde var der et lige tykt lag tape, som sørgede for at toppen sad i midten af bundstykket. Herefter var det bare at vente på at limen hærdede.

IMG_0500 IMG_0499

 

Herefter skulle der monteres øjer. Den gamle bevikling lod jeg sidde, hvor den ikke fejlede noget. Jeg limede øjerne på med sekundlim, for at holde dem på plads imen jeg viklede tråd omkring dem. Vikling af tråden foregik ved at jeg have lagt stangen, så den kunne rulle rundt.

IMG_0521

Herefter viklede jeg alm. sytråd omkring øjerne i et jævnt lag, således at øje-foden var helt dækket i hele længden. Herefter smurte jeg viklingerne med lak, som lavede viklingerne om til en hård “skal” af tråde, der holdt øjet fast.

 

Samlet arbejdstid er ca 2 timer + tørretid. Pris: Lim: 50 kr. + et nyt topøje 25 kr.  Samlet set 75 kr.. + lidt tråd fra konens syæske. Det hele er lavet på en weekend…

Finishen er ikke købekvalitet, men den bliver jo heller ikke brugt til udstilling.:-) Der vil komme et lille multi-hjul på og så er den klar til kamp mod de “indefrosne” fisk….

IMG_0513