Fordi vi kan…

Penn TRQ 7″

 

En gråsort klinge på 7 ” med EVA formskum på håndtaget, fuji stangholder og 9 fuji løberinge af Titanium-typen, der kan klare fletlinens store slid. På min fastspole udgave er øjerne større end på multi-udgaven, da friktionen ellers ville blive for høj.

 

Håndtaget er trekantet, samt udformet så det forreste af skummet er “spidset ind” der hvor man har tommelfingeren. Dette giver et godt greb om håndtaget. Stangen vejer kun 240 g. og er alligevel kategoriseret i lineklasse 20-30 lbs. Kastevægt fra 30 til 120 g. men den kaster ganske fint med 150 g. For at holde styrken og smidigheden gennem hele stangen er den i et stykke. Dette betyder også at aktionen kan fordeles ens i hele stangen, hvilket giver en super føling med fisken under fight. Selve aktionen er udpræget progressiv, hvilket betyder den blot henter “kræfter” længere og længere nede i stangen, når der er brug for det.. Samtidigt er den forholdsvis “blød” og kan derfor opfattes lidt langsom..Pirke over 200 g. har den også lidt svært med at “løfte” på tilstrækkelig vis. Men man tilgiver den hurtigt..:-)
Mine egne erfaringer med stangen er efterhånden alsidige..men ikke på noget tidspunkt negative. Den er UDEN SAMMENLIGNING den stærkeste stang jeg har haft i den klasse. Den har magtet opgave at fighte en 9 kgs. Sej der var kroget i ryggen op fra 60 m., den har “knækket” en Havål på 7 kg., en torsk på 12 osv. osv. Jeg vil vove den påstand at denne stang ikke kan ødelægges, medmindre man driver hærværk på den. Skulle jeg vælge EN stang som fiskestangen, blev det denne her… Det mest imponerende er alsidigheden denne stang besidder.. Den kan klare en stor og stærk fisk, men er samtidigt sjov at fange f.eks. fladfisk på. Absolut den stang der har bredeste “brugsområde” hvor det stadigt er sjovt at fiske med den.

Se evt. denne lille film HER.

Absolut eneste irritation er at stangen ikke er delt hvilket vanskeliggør transport. Men det tilgiver man i det sekund man står med fast fisk..:-)