Fordi vi kan…
Foråret ’06: Her er vores båd. Det er en Alaska 500. Navnet Gadus’n kommer af det latinske navn for Torsken (Gadus Morhua) da denne er vores “ynglingsbytte”. Samtidigt skulle den jo hedde noget ingen andre hed, og så var Gadus’n tilpas tåbeligt til at det kun er os der gider have en båd med det navn. Desuden er der jo et rammende ordspil: “en på sin-gadusen” SÅ derfor kom dette popsmarte “latin-tosseri” på båden.

Båden står på trailer, hvilket gør det nemt at fiske forskellige steder. Vores foretrukne sted er dog Langelandsbæltet. Så søsætter vi i Onsevig. Her er mere plads end på f.eks. Øresund, men næsten de samme arter.

Foråret ’07 : Vi har besluttet at skifte “Gadus’n” ud med en større båd. Ikke fordi Alaskaen er en dårlig båd. Vi har aldrig haft en så søstærk og stabil båd, der samtidigt er så solidt bygget. Men vores behov har ændret sig, og derfor vil vi skifte den ud. Det bliver dog vemodigt da den har skaffet os mange gode timer på havet.

———————————————————————————————————

April ’07: Vi har nu skaffet os et nyt “skiv”. En Uttern 5502 med en 50 hk Mariner. Der er godt nok en verden til forskel. Den nye båd sejler helt fantastisk, uden det “bankeri” den gamle var slem til. MEN vi har jo vores egen Suzuki 50 hk som vi købte til Alaskaen, så den bliver sat på den nye “Gadus’n”.

Vi har været ude i 10 m/s fra syd i Langelandsbæltet uden på noget tidspunkt at tænke på at sejle ind “før tid”. Den er blevet udstyret med alt hvad hjertet begærer af isenkram, såsom autopilot, ekkolod, gps-plotter, vhf-radio og meget andet.

MEN: En båd som vores skal jo have sin del hjemmesløjd. Vi har i mange situationer manglet et spækbræt, specielt når der skal laves fileter til agnfiskeri. Så jeg har fremstillet dette bræt, der kan tages af og sættes på efter behov. Det klemmes bare ned over “agtervæggen” ved motorbrønden. Desuden er der fastmonteret en kniv i højre side, så den er lige ved hånden uden at ligge og flyde.

 

 

Nyeste “skib i flåden” er en jolle vi har fået gratis, da den var en del ramponeret. Vi har limet glasfiber og slebet i lange baner, så nu er den klar. Det er en Poca 350, og motoren er fra dengang vi havde et sejlskib, så den har kun gået 5 timer. Og navnet: “LILLESKID”. Den er jo en del mindre end Gadus’n, så det må vist være et ganske passende navn. Den ligger på en hjemmelavet “bådvogn”, men vi skal have en lille trailer til den, så vi blandt andet kan komme ud på Stege Nor og i Maribo Søndersø.

 

 

Herunder “Lilleskid” før og efter “behandlingen”.

 

 

Nu har “Lilleskid” sørme også fået hjul under skroget. Per fra Vestsjællands Marineservice havde et tilbud vi ikke kunne afslå. Så vi købte en spritny trailer som gerne skal give os nye fiskeoplevelser i div. søer og Nor.