Fordi vi kan…

20/11

DSCF1459 DSCF1455 DSCF1456

Efter en noget mager tur i går, skulle der “hævnes” idag.. Vejret skulle være gråt og stille. Så ME og jeg drog afsted, da han endelig kom.. 🙂 En tyk tåge fuldte os hele vejen derover, og først i selve Onsevig havn lettede ærtesuppen lidt. Planen var at drage på torskejagt hvis der ikke var for tyk tåge.. og det var der heldigvis ikke. Strømmen var aftagende men ok i starten..ca. 1 mil.. Der var jævnt med fisk men ikke alle i brugbar størrelse.. vi ender med 5 stk på 1.5 til 3 kg. på et par timer.. Så kommer tågen rullende og vi tager ind til de flade (hvor der ikke er store skibe)  Her kan vi konstatere at strømmen er HELT VÆK.. Det betyder at fiskeriet er temmeligt tamt, men der kommer der af og til en fisk op.. Vi slutter dagen med ca. 25 flade + lige så mange retur på 3.5 time.. Tågen er nu så tyk at sigtbarheden er MEGET dårlig. Så vi sejler forsigtigt ind..efter en herlig dag på vandet, med 6 arter og dejligt vejr.


3/9.

DSCF0700 DSCF1427

Vejret skulle udnyttes.. Så jeg drog mod Onsevig for at hive lidt flade… Orm blev hentet hos Erik på Ms Hanne, og så var det ellers bare at komme igang.. Og der var faktisk ret travlt i perioder… Jeg var på første fiskeplads ca. kl. 9.45 og kl. 10 havde jeg 10 fisk i kassen, med en Skrubbe på 42 cm. og 900 g. som største.. MEN så gik der “bonanza” i de små Isinger… Fisk der var lige omkring målet, overfaldt mine kroge KONSTANT… Selv om jeg flyttede til andre steder nåede jeg kun 3-4 store fisk, inden de små “banditter” var der igen.. Spec. var de glade for rejerne, så de pillede på sekunder, indtil en “frivillig” tog krogen for at “underholde” mig lidt.. Dette “børnehave-show” kørte nogle timer, men så ville de større fisk igen have noget at spise.. og på de sidste 2-3 timer fik jeg igen fisk i kassen.. Det kan godt være de små holdt målet, men en “Måls- Ising” er der ikke meget kød på.. Tilgengæld talte de gevaldigt i fangststatistikken.. Da jeg talte “pinde” havde jeg hevet 109 fisk på i løbet af dagen…og taget de 40 største med hjem.. (de skal jo også renses..:-))  Så ny antalsrekord til mig (havde en på 101 fisk), selvom de var temmeligt irriterende..:-) De nåede også at spise 1 kg. skalrejer og 2 bakker orm — selvom spec. rejerne måte holde længere på krogene end normalt..;-)


19/11.

Vi har været med Leonard og co. ude og fiske..Mads Hussing skulle lavet et indslag til Fiskemagasinet, men vejret var ikke med os, så fangsterne var sparsomme.


 

6/8.

IMG_0115

Christian og jeg ville udnytte en lovende vejrudsigt til lidt fladefiskeri…. Desværre er sandormene “udryddet” i vores område, så vi måtte ty til rejer som eneste agn, og så købe orm hos Erik (Ms Hanne). Men ak, da vi fik fat i Erik, havde han ingen orm med den dag..:-(( Så vi måtte klø på med rejer.. Og det gik ret trægt.. Manglende strøm og tiltagende nordøsten vind gjorde ikke sagen bedre, men vi fiskede det bedste vi kunne.. Og vi fik da fisk..Skrubber på 800 og 950 g. samt en del mellem 6 og 800 g. Vi smed alt tilbage der virkede tyndt, så kassen blev kun langsomt tungere.. Pludselig kalder Erik over VHF, og siger en anden småbåd har ringet til ham. De havde problemer og Erik ville høre om vi kunne hjælpe, så han var fri for at sejle i 45 min og tildele erstatningstid til kunderne.. Selvfølgelig kunne vi hjælpe.. så vi drog straks mod en lille prik, der skulle vise sig at være Nauta som havde fået strømproblemer, men heldigvis lå for anker og dermed ikke drev… Vi prøvede med vores batteri men lige lidt hjalp det.. Så var der jo kun muligheden at sejle dem ind, men Kim og Palle mente ikke vi skulle afbryde vores tur pga. deres uheld.. De gav os oven i købet en bakke orm, så vi måske kunne få lidt mere gang i fiskeriet..:-) MANGE TAK.. Vi tog imod tilbuddet og på den næste 1½ time fangede vi 20-25 fisk.. men smed en del ud så vi kun havde 20 i kassen..de skal jo også renses..:-) Det blæste nu langsomt op fra NØ, så vi tog ned til Nauta og fik trukket Kim og Palle til havn.. De var MEGET taknemmelige, men i min verden hjælper vi SELVFØLGELIG ALTID hinanden på havet.. Det kunne jo være mig selv næste gang.. og på trods af uheldet havde Kim og Palle dog bedre fiskeri end os den dag… 🙂


1/8
DSCF1237 DSCF1240 DSCF1241
Tog på fladejagt med Jens og hans datter, Emilie. Vejret skulle opføre sig ordentligt, men de havde lovet lidt svag strøm midt på dagen.. Bevæbnet med rejer og børsteorm gik krigen igang.. Og der kom da fisk op i et jævnt tempo.. Ikke det vilde, men alligevel fik vi fisk i kassen.. Vi smed mange ud der lige holdet målet.. fordi vi syntes de var for tynde. Jens laver oven i købet en doublet og Emilie fanger en Skrubbe på 750 g. hvilket var rekord for hende, da det var første gang hun havde en fiskestang i hånden..:-) Vi så meget tit hornfisk der jagtede forfanget og en enkelt krogede sig selv..men røg retur.. På et tidspunkt fik jeg et hug, der ikke mindede om flade og troede det var et horn.. Men nej, det var en Makrel, der drønede rudt og lavede kludder i forfanget..;-) MEN op kom den, og en ny bådrekord var en realitet.. den eneste anden Makrel der har ligget på dørken i Gadusn var en lille skid på 50 g… denne var noget tungere og længere..37 cm. og 550 g.  😉 Min pr. er dog noget større..:-) Og selvom fiskeriet var meget ustabilt, fik vi alligevel 30 fisk med hjem i kassen.. Så Jens kunne rigtig afprøve sine færdigheder i fiskeslagtning resten af dagen.. 🙂


27/7.

DSCF1233 DSCF1229 DSCF1230

Den årlige THF-overnatningstur til Onsevig var i år blevet til en enkelt fiskedag.. Men vejret var tilgengæld SUPER, så det var med sædvanligt højt humør og dårligt fiskeri vi gennemførte sommer-THF-turen. Strømmen var det meste af formiddagen mellem 0-0.2 knob, så torskene var temmeligt spredte.. Det var garnene til gengæld ikke.. De stod nok så flot i området..:-( Nå, men vi nappede da lidt “skægtråde” inden vi ville på fladejagt.. Bl.a. fik JJ en torsk der lige havde taget en lille fladfisk.. men… vi  vendte snuden mod lavere vand. Fedt når man blot skal sejle 5 min. for at fiske enten torsk eller flade.. Efter at have fået lidt orm fra Erik (Ms Hanne) midt ude på havet (se, det er service) så prøvede vi nogle ellers gode skrubbe-pladser af.. MEN de flade havde opdaget vinden var drejet i NØ, så de bed ganske forsigtigt. Vi trak dog jævnligt fisk op… Isingerne var ofte gladest for SK og JJ, imens KK og jeg fik flest Skrubber.. op af dagen melder sulten sig dog for alvor og de allerede fortærede madpakker kunne ikke stoppe mavesafterne.. Desværre heller ikke SK´s mavegasser, der på trods af en let brise nærmest hang fast i glasfiberen til stor glæde for mågerne, men til stor gene for os andre med normal lugtesans.. Desværre havde SK en HEL DEL gas der skulle ud.. så lettere hjerneskadede drog vi til sidst mod havn med lidt flade og torsk i kassen.. Jeg magtede ikke at tælle pga. svimmelheden efter Mr. Sennepsgas havde “hygget sig”, men et bud er 5-6 torsk og 15-20 flade.. flotteste fisk var en Ising på 450 g. til SK (the gasman). Vi sluttede af med en udsøgt middag hjemme hos mig.. som blev afviklet UDENFOR.


26/7.
DSCF1225

Christian og jeg ville udnytte vejret var til at fiske i, så vi drog mod Onsevig. Vi gik først på torskejagt omkring “koen”, hvor der har været rigtig godt med torsk den seneste tid.. MEN kutteren ” Fru. Nielsen” havde også opdaget det, og havde hegnet fiskene ind ..:-(( Vi fik dog lidt torsk op, med den største på ca. 3 kg. Senere forsvandt strømmen, og hermed torskene.. Vi gik derefter på flade-jagt.. bevæbnet med skalrejer, SuperBurley og nogle forfang hev vi en del flade op. Det var blandet Isinger og Skrubber, med overvægt af Skrubberne. Christian får et hug uden forvarsel, og op kommer en Skrubbe på 950 g. og 44 cm. Fin fisk.. Alle Isinger og en hel del Skrubber røg retur, og vi tog kun 10 flade og 4 torsk med hjem.. men fangede vel omkring 30 – 35 fisk på 5 timer..så der var fint gang i den. Men INGEN Spætter..


19/7.

Der var ENDELIG lovet lidt godt vejr, så ME og jeg tog i bæltet for at se om der stadig var lidt torsk mm. Vi startede lidt senere end normalt da der var lovet MEGET strøm om morgenen.. Og vi fik da også kræfterne at mærke da vi kom ud.. Selvom vi kun drev omkring 1.5, var det næsten umuligt at ramme bunden mere end 2-3 gange med pirken, før den var for langt ude. Problemet var en særdeles kraftig bundflod, der susede ind i Østersøen. Nå, men efter noget tid og en del mindre torsk, samt et par fisk til kassen, gad vi ikke hive i de tunge pirke mere, så vi begav os ind mod flade-områderne. Vi ankrede op, da vi gerne ville have lidt frokost..:-) MEN fiskene var faktisk ganske hurtigt på pletten, så der var ikke meget tid til mad.. ME må flere gange tæve sin mad ind i hans skumle mund (ohh, salig fred) fordi der var bid IGEN.. Vi fanger fakstisk ret mange flade, men smider også rigtig mange tilbage, da vi syntes de var for magre.. Vi ender dog op med 18 fladfisk op til 6 – 700g. og et par pæne torsk op til 3 kg. Så det ser ud til de flade har overtaget “jagtmarken” fra nu af..;-) ME spreder i øvrigt stor glæde, da han begynder at flå fiskene ombord.. Aldrig har han haft så mange fans (måger).


11/7.

DSCF1205DSCF1206 DSCF1209 DSCF1196 DSCF1199 DSCF1200 DSCF1202

En fraktion af THF var taget på havet for at se om torskene stadig var der, og om der måske kunne blive et par flade også. Holdet bestod af SK, ME, CTH og ego. Chrisitan og jeg havde jo et ganske fint fiskeri UDEN garn for nogle dage siden, så forventningerne var høje… Vejret var ganske fint og kl. 7 (ikke SK tid) stævnede vi ud.. Vi begav os straks til torskepletten, hvor der stod… GARN. Nå, men i området var der stadig fisk at lodde, så vi fik da hurtigt kontakt med skægtrådene. Det går slag i slag et stykke tid, hvor vi alle efterhånden fik fisk op.. Christian hiver som sædvanlig den største på omkring 4.5 kg. SK hiver en en af de største søanemoner (røvhul) som jeg har set… ny PR til SK. Pludselig får ME et bundhug.. Han hiver og slæber i stang og line, og tilsidst begynder vi at sejle pirken fri.. MEN da pirken kommer op sidder der en Lange fast på trekrogen.. Den har sikkert siddet i sin “hule” og er til sidst blevet vristet fri.. ME er svært stolt (ny art/ PR), spec. da den gamle rekord i Lange ombord var JJ´s. Vi vejer den på bismeren til 3.3 kg. Resten af dagen kan vi så “nyde” ME´s kommentarer om at alle andre fisk jo er nemme og helt almindelige at fange..:-0 Nå, men torsken spredes da strømmen aftager, og vi drager ind mod de flade. Efter at have sejlet forbi et dødt Marsvin lægger vi os på ca. 6 m. vand for at søge efter lidt Skrubber, men det bliver kun en del mindre fisk… Her er SK vågnet til dåd og hiver langt de fleste… Bl.a. får han en Skrubbe på 600 g. der leger “Al Qaeda” med en fiskekasse med div. hægter osv…hmmm. Vi drager lidt udaf, hvor Isingerne skulle være, og fanger da osse lidt, men slet ikke i de mængder vi ellers kender fra bæltet.. Vi snakker derfor om at enten at søge videre eller gå til torskene igen. Torsken “vinder”, og vi prøver alt hvad vi kan, men må sande at de stadig var til frokostpause..:-(   Vi tager derfor indaf, med 15 pæne torsk, en lange og nogle fladfisk (7-8 stk.) i kølekassen… Så helt dårlig var dagen da ikke…:-)


7/7.
DSCF1193 DSCF1195 DSCF1191

Christian og jeg tog en tur på bæltet, for at se om der var nogle torsk og flade. Ankommet til pladserne, hvor de store fisk normalt står, måtte vi konstatere at man var igang med at lave en bro mellem Lolland og Langeland..AF NET… Har ALDRIG før set så mange net på så lille et område.. Vi prøvede forsigtigt at fiske langt fra div. dunke og lign. (afmærkningen er under al kritik) men fik desværre et net i stedet= tabt pirk. Dog rammer Christian en bule lige inden et net, og får en 6. kg fisk op (hans rekord er 6.6) så han var stolt. Vi fortrak herefter til mere fiskbare områder, imens vi snakkede om hvor grådigt mennesket dog er på naturens bekostning. Nå, men vi havde jo også planer om de flade, men strømmen var meget svag (næsten væk) på det lavere vand, så vi måtte opgive efter kun at have fanget 2-3 Isinger på 1½ time. Vi fandt et sted med torsk og ingen garn, hvilket var som at vinde i lotteriet. Her fiskede vi resten af dagen, dvs. 2 timer. Der var MANGE fisk, og Christian hiver 3 dubletter. Fiskene var også i fine størrelser, så vi genudsatte alt under 2.5 kg. Vi hjemtager sidst på dagen 16 fisk mellem 2.5 og 6 kg. , selvom vi nok kunne have fanget det dobbelte.. Vi behøvede jo ikke være som Garn-børge.. Og vil hellere komme igen og tage en mindre potion igen en anden gang..:- Min gamle mor og mine svigerforældre fik tilgengæld noget frisk torskefilet..:-)


28/6 – 2/7.

DSCF1188 DSCF1179 DSCF1180 DSCF1185

Vi havde planlagt en lille campingtur med telt, kassevogn og Lilleskid bagpå. Turen gi k til Skanderborg Sø Camping, hvor Lilleskid kunne ligge gratis ved deres bådebro…Så skulle der ellers fiskes i ferskvand…med orm, flåd og Skaller, da specielt jeg ELSKER at mede… det er som at blive knægt igen, hvor man sad ved åen og gloede på et flåd i flere timer., samtidigt med at man havde konstante sure opstød pga. for mange mariekiks og Jolly-colaer. .:-) Nå, men af mærkelige ting var bl.a. en Gedde, der tog min Skalle.. Problemet var at det var på min superbløde Skallestang, med 0.12 monoline og en krogstr. 10…… Skallen røg af og fanden tog ved Gedden… Der fræsede afsted, imens jeg med mit lille hjul og SÆRDELES begrænset bremsekraft kunne stå og glo på min line der forsvandt fra spolen i et afsindigt tempo… På et tidspunkt bliver “krokodillen” træt eller hvad ved jeg.. den lader sig stige til overfladen, og selvom det er et stykke væk, kan jeg tydeligt se den..og skønner den til 5-6 kg.. Nå, men efter en “fight” på 10-12 min. hvor jeg forsigtigt må få min line på spolen igen, ser den pludselig nogle siv…og væk var den..trist – men hverken krog eller line havde taget skade..imponerende.:-( En anden spøjs fangst, var en stor aborre der grådigt kastede sig over en Skalle der var tiltænkt en Gedde… Aborren vejede 850 g. og Skallen har vel vejet 200 g.  Sulten Aborre..:-) Den røg i øvrigt på grillen..nammenam…ellers gik det planmæssigt med at fange Skaller på orm, og så mede Gedder bagefter… Resultatet efter 2½ dags fiskeri afbrudt af div. måltider og lort evejr..: Christian: Gedde 6.7 kg. og 96 cm. (PR), Aborre 425 g(PR). samt div. Skaller.. Poul-Erik: Aborre 850 g. samt div Skaller… Vi skal helt sikkert tilbage, bl.a. for at udforske Sandarten…de områder kunne vi nemlig ikke sejle i denne gang… der var for meget vind til Lilleskid…


26/6.
DSCF1165 DSCF1145 DSCF1155 DSCF1162

ME, CTH og jeg lavede en spontan THF-tur til Langelandsbæltet. Her ville vi se om torskene var i humør til lidt spas, og det var de faktisk.. Alligevel vil jeg betegne det som en svær dag.. Strømmen løb det meste af tiden under 0.5 så der var ikke rigtig lodning hos de større fisk.. vi valgte derfor at fiske på en skrænt, hvor der ofte står mange fisk af mindre størrelse, mellem 1-3 kg.  Vi fik også rigtig hurtigt godt med fisk op, og selvom der blev sorteret mange fra, kom Igloo-kassen langsomt til at veje en del. Fiskeriet var på et tidspunkt så intenst at vi ikke nåede bunden i flere drop i træk. Det svære i dag var at finde fisk med noget størrelse.. Største er vel på omkring 3 kg. Og vi så INGEN fisk der hvor de større plejer at være.. Ikke engang da strømmen begyndte at løbe lidt mere var der liv..   Men fisk i mere beskeden størrelse var der i hvertfald.. Vi fik 26 med hjem mellem 1.5 og 3 kg.. ME fik flest, sandsynligvis fordi han brugte feje tricks, såsom at smøre sine bukser mm. ind i torske-bæ.. (se billede i midten), så hans lugt mindede om et torske-gat.


13/6.
DSCF1089

SK og jeg lavede en THF-tur til Langelandsbæltet for at se om der var lidt torsk. Desværre var vinden i SØ og temmelig kraftig, hvilket bevirkede at strømmen løb over 3 knob i starten..hmmm. Desuden var der INGEN lodning på de gode pladser, så vi måtte søge andre græsgange, og fandt også fisk… MENMEN, det var ikke rekordernes dag. Vi fangede ikke fisk over 2.5 kg. Dog havde SK en pæn (ca. 5 kg.) med op næsten til overfladen, men da den så gaffen slap den krogen, slog en prut og dykkede..;-) Alt i alt en lidt mager dag, med 10 fisk med hjem, max. 2.5 kg. Men lidt frisk torskefilet blev det da til.. Det mest positive var, at der kun var en enkelt garnfisker i området..endnu.:-)


 

7/5.
DSCF1007 DSCF1005

Fridag..;-) Så jeg tog til Onsevig på nye trailerdæk..:-) Vandet var næsten helt stille og vejret var solrigt…perfekt.. Jeg sejlede til den sydlige del af “jagt-reviret”, hvor der gerne skulle stå lidt buler… Men fremme måtte jeg konstatere, at fiskene kun havde svage “bunke-bryllupper”. Nå, men der var jo ikke andet at gøre end gå på jagt.. Jeg fandt noget lodning, men selvom jeg fiskede i bunken af fisk flere gange fik jeg intet… Jeg prøver også så vidt muligt at fiske meget lodret, hvilket minimerer fejlkrogeriet, men også antal fisk.. Første fisk var en herlig madfisk på ca. 7 kg.. MEN da jeg skulle gaffe….var gaffen VÆK.. Den havde jeg glemt i bilen..gamle fjols.. Vægten var også i bilen, så alle “vejninger” måtte være på skøn. Jeg “håndlander” derfor dyret ved at jage min hånd ind i dens dejligt store gab..den var nemligt yderligt kroget i læben. Imens er MS Hanne kommet til, da fiskeriet vist var lidt sløjt de andre steder. Ombord var Jens fra GSLF (se links) som var så flink at tage lidt bilelder med sin telefon af mig og skibet… Lige pludselig kommer en fin lodning på ca. 2 m. på skærmen, og jeg får vendt skuden og standset over den.. Pirken når imidlertid ikke bunden, men “svæver” lidt over… Jeg strammer op og dette kvitteres med at træk den anden vej, der nær havde kostet stang, hjul og fisk (jeg småsov).. Pludselig vågen begynder jeg at fighte fisken, og efter nogle minutter kommer en temmelig stor skikkelse til syne.. — GAF — nå nej. På den igen, fat i flaben og ind med grisen. Den kunne jeg godt se var en måler, men hvor stor.??? Nå, jeg fiskede videre og fik 4 fisk mellem 5-7 kg, samt en 3 kg. i kassen.  Så døede strømmen og dermed også fiskeriet fuldstændigt.. Jeg fiskede derfor lidt på skrænterne, hvor jeg fangede en hel del 1-1.5 kg. fisk, men de røg ud igen.. Da de også faldt i søvn vendte jeg næsen mod havnen, for at komme hjemad på nye trailerdæk..:-) Hjemme fik jeg vejet måleren til 13.5 kg og 113 cm…uden de 3 krabber og den halve liter snask den havde gylpet..;-)


21/4.

DSCF0994 DSCF0997

Sidste dag inden påske-østen skulle slå igennem. Så jeg lokkede Christian en tur med på Langelandsbæltet. Han ville have en ny PR. da den gamle “kun” er på 6.6 kg. Og han havde jo lige set hvor stor en 3-dobbelt størrelse var..:-) MEN dagen bød på endnu mere strøm end sidst… Vi rundede flere gange 3.2 knob hvilket gjorde drivfiskeri til en umulighed for Christian. Vi trak derfor til nogle forskellige stenrev og sandbanker hvor strømmen ikke var så stærk, og hvor der stod en masse fisk .. størrelsen var dog mere beskeden (mellem 1-4 kg.) Dagen igennem var vi et par gange på pladserne hvor de store fisk plejer at være, men ingen ting på loddet..:-( Vi fik dog en del gode fisk i kølekassen, og kan godt solbrændte (læs: skoldede) tage hjem med frisk torskefilet til fryseren..nammenam.. Vi fiskede det meste af dagen i mellem “koen” og “trekanten”, men sidst på dagen var der rigtig mange fisk midt i “trekanten”.  Hvis nu påske-østen tager lidt af, prøver jeg nok en sidste “påsketur”…..


 

20/4.

IMG_0114

THF skulle på tur med det gode skib Sally. Det er JJ der har kontakter, som vi udnytter så meget vi kan..:-) En helt fin dag med få fisk og højt humør, så den sædvanlige stil blev der holdt fast i..


18/4.

DSCF0988 DSCF0978 DSCF0980 Der blev lovet dejligt vejr, og det nye trækdyr skulle prøves, så jeg tog en tur til Langelandsbæltet. Her havde den seneste tid budt på fint fiskeri efter “gourmet-torsk” på 2-5 kg. Desværre kunne jeg på første fiskeplads konstatere, at strømmen ikke var lige så fin som vejret. 2-3 knop i overfladen og en “herlig” bundstrøm modsatte vej gjorde det lidt svært at holde bund..:-) Men fisk var der nok af  så gennem hele dagen kom der jævnligt en fisk i kassen. Alt over 5 kg. måtte jeg imidlertid sejle op, da jeg ellers måtte “spænde” så hårdt, at jeg mistede fiskene. Nå, men jeg havde efterhånden fået sol og salt nok, men ville lige se på en lille bule jeg lige havde sejlet henover. Den var der stadig men var ikke så stor. Jeg droppede priken, og troede først det var bundhug…. indtil det begyndte at “danse”.. Så gik et større cirkus igang. Men venstre arm holdt jeg stangen, imens højre arm henholdsvis betjente hjulet, og styring/ gas.gear på båden.. dette stod på i ca. 15 min. og til sidst kunne jeg se en hvid skikkelse komme op mod overfladen. Jeg fik gaffet dyret og trukket den indenbords.. den var faktisk ret STOR.. og en medbragte bismar stoppede også først ved 18.5 kg (pegende lidt opad) og 124 cm.. Ny PR og bådrekord.. og en rigtig masse dejlig torskefilet i fryseren..:-) Ud over “kuglefisken”, fik jeg 14 andre med hjem, alle over 2 kg. med næststørste på 8 kg. Alle fisk, på nær en lille en, var i øvrigt bidere.. Den store havde dog et ar i siden efter nærkontakt med en anden krog for noget tid siden..


20/3
DSCF0972 DSCF0976 DSCF0970

Nu skulle det være ..Der var isfrit, og ikke så meget vind, så JJ og jeg ville en tur på bæltet for at se om der var nogen torsk. Vi sejler mod det steder der gav godt sidste forår. Her møder vi Tor der også er ude og vaske sit fiskergrej.. Nå, men vi får ret hurtig en lodning som kaster en undermåler af sig til JJ..ikke dårligt efter 10 minutters fiskeri. Efter lidt søgen fandt vi lidt mere på loddet, som gav et par mindre torsk på 1.5 kg stykket.. Og så gik der ged i det.. Selvom vi stoppede perfekt på bulerne, og jeg kunne se pirken ramme bulen (på loddet), kom der INTET med op.. Bulerne blev oven i købet opløst såsnart første pirk hade været nede, så gentagelser var umulige. Hmm, her kunne vi se en hel del fisk og ikke få nogen med op…DEPRIMERENDE. Vi opgiver de ellers gode pladser og trække med trekanten, hvor jeg i første stop rammer en 4 kg. der ikke kan stå for min dejlige pirk. Så var det også slut der.. Resten af dagen finder vi jævnt med småklatter på loddet, men intet vil med op.. Til sidst rammer vi en bule der er 3-4 m høj og ca. 10 m. lang..og begge pirke går tværs igennem den..uden vi får noget med op.. Så gav vi op…:-0  Vi sejlede slukøret indad, imens den ene fine klat efter den anden tronede på loddet..de kunne rende os et vist sted.. Rygterne gik så på at en hel del af klatterne var sværmende børsteorm, men de gad åbenbart heller ikke bide..:-) I frustration over en nul-bon måtte JJ udvise sin imponerende egenskab i bilen på vej hjem…..  grisehandler-fjæset. Det er lige før man kan lugte ham..


19/2.
DSCF0928 DSCF0929 DSCF0931DSCF0949 DSCF0947 DSCF0948

Nu skulle det være.. Der var lovet sol og svage vinde omkring Sundet, så JJ, SK og jeg dragede derind ad. Afgang fra mig kl. 6 (SK-tid) og ankomst i Rungsted nogle timer senere, for at konstatere at rampen var frosset til -TOTALT. Hmm.. så måtte vi jo bruge det næstbedste, nemlig Skovshoved, da vi nægter at betale for at bruge det bras af en rampe i Helsingør. Det betød længere sejltur mod Hven, men hva’ — vi havde jo flydedragter på… Efter at søsat og brudt den smule is der var ved rampen i Skovhoved kunne vi så “nyde” de friske saltvands-sprøjt, der stod ind over båden pga. en del vind fra øst. Nå, men vi skulle jo frem, så vi “gemte” os så godt vi kunne og maste os derefter vej til Staffans knold, der var første mål.. Ca. 1 sømil fra Staffans blev vi mødt af mere is, der denne gang lå som et låg på vandet. Det gav en mere rolig sejlads..hæhæ. Vel ankommen til Staffans kunne vi konstatere at der ingen fisk var, så vi drog mod “Fedterøven”…Her var der en del sild  at lodde, men ingen buler… Så vi fiskede efter sildetorsk, men de var åbenbart mere interesseret i levende sild end døde jernrør..:-) Ihvertfald byder hele dagen kun på 2 “røvhuller”, 1 sten, 2 bundhug, 4 torsk omkring 1.5 – 2 kilo samt en flot stor skrubbe på omkring 1 kilo, som jeg kroger..:-) SÅÅ.. vi havde ikke lige heldet med os. Vejret var derimod helt fint og vi kunne nyde en dejlig solnedgang på vej mod havn… Og efter endt pakning af grej og båd foregik hjemturen i sædvanlig stil med invasion af en Statoil-tank, hvor der blev handlet pølser og kaffe til den store guldmedalje. Vi statser nok på bæltet næste gang 🙂


23/1.

DSCF0920
Efter at have være “iset” inde i alt for lang tid var det nu muligt at komme på havet igen. Jeg havde aftalt med Tor (Terminator) at vi skulle sejle sammen ud fra Kramnitze og se hvad Fehmernbælt kunne byde på.. Tor havde Tom Eg med og jeg havde SK (THF) med. Så der var lagt i kakkelovnen.. Blodtørsten blev ikke bedre af at erhvervsfiskerne havde hevet over 4 tons fisk fra området.. og at Mads sidste år beviste der går STORE torsk også.. Desværre havde tågen lagt en tæt dyne over det hele, og da fiskeriet forgik i sejlrenden, hvor de store skuder ikke forventer et lille plastikbæger, skulle sejlads og fiskeri foregå forsigtigt. Tor og Tom stak ud lidt før os, da vi ankom lidt sent til havnen. Efter afgang søgte vi mod nogle vrag 4 sømil fra havnen. Men det var ikke ligefrem et mylder af liv der mødte os… Lidt Hvillinge stimer var alt hvad vi så. Vi fik kontakt med Tor og begav os ned imod “farvoritstedet”. Tor havde haft ok med lodning, men ikke rigtigt noget med op.. Kodeordet blev ret hurtigt: Hvillinger.. Dog nåede vi at ramme en lille bule lige i røven på “Mads’ plet”. Her fik vi to torsk på ca. 1.5 kg. Det var det… resten af dagen bød på lidt Hvillinger og en masse flad bund. Tor og Tom ville prøve et andet vrag på vej hjemad, og vi ville teste nogle helt tredie vrag.. MEN .. efter at have søgt et stykke tid, måtte vi konstatere at erhvervet er bedre til at tømme havet end os..;-) Tågen lettede så småt da vi nåede havnen igen..  Alt i alt en dag med masser af frisk luft og fugt, samt afprøvning af SK’s nye fiskestang og flydedragt..og de nye vandtætte lygter på traileren….